Tražilica

DOM ZDRAVLJA ZAGREB – CENTAR I OVE JE GODINE SUDJELOVAO NA SAJMU PRAVO DOBA 50+

Datum objave: 03.07.2018

Na Zagrebačkom velesajmu od 17. do 19. svibnja  2018. održan je sajam Pravo doba – Sajam za zrele generacije.

Uzimajući u obzir trend rasta udjela generacija 50+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske, Sajam  je organiziran s ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti promicanja zdravog i aktivnog starenja.

Sajam je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa svojim suradnicima, prof.dr.sc Anom Stavljenić Rukavina, pročelnikom Ureda za zdravstvo Grada Zagreba dr.sc Vjekoslavom Jeleč, dr.med.  i brojnim drugim.

PRAVO DOBA 50 + je  jedinstveni projekt u Hrvatskoj mjesto je na kojem se nudi zabava, edukacija, rekreacija, zdravstveni pregledi i savjetovanja, ali i govori o temama i problemima s kojima se susreću starije generacije, a tiču se življenja u zreloj dobi.

Dom zdravlja Zagreb – Centar i partneri referentno su mjesto Grada Zagreba u Europskom partnerstvu za inovacije u području aktivnog i zdravog starenja i kontinuirano stručno djeluje sa ciljem procjene rizika za nastanak kroničnih nezaraznih bolesti.

Stručni timovi Doma zdravlja Zagreb – Centar, liječnici, nutricionistica,  medicinske sestre i tehničari obavljali su niz pretraga  i pregleda: mjerenje tjelesne težine, visine, indeksa tjelesne mase, krvnog tlaka, šećera u krvi, zasićenost periferne krvi kisikom, spirometrija, opseg struka, opseg bokova, ispitivanje sluha, ispitivanje vida, pregled kože, EKG s očitanjem , mjerenje udjela masnog tkiva, savjetovanje sa nutricionistom i završna konzultacija sa liječnikom.

Ovim putem zahvaljujemo i Salvusu d.o.o. na donaciji trakica za mjerenje šećera u krvi.

Skip to content