Tražilica

20. Međunarodna konferencija integrirane skrbi

ICIC20 Šibenik
20. Međunarodna konferencija integrirane skrbi (engl. 20th International Conference on Integrated Care, ICIC20) održava se u Šibeniku 27. do 29. travnja 2020. g.

Organizator skupa, Međunarodna zaklada za integriranu skrb (engl. International Foundation for Integrated Care, IFIC), neprofitna je mreža koja svojim djelovanjem na području edukacije nadilazi granice organizacija i profesija i povezuje različite dionike s ciljem napretka u istraživanju, razumijevanju i primjeni načela integrirane skrbi u zakonodavstvu i praksi. IFIC potiče primjenu politike jedinstvenog digitalnog tržišta Europske komisije na području integrirane skrbi. Suradnjom zdravstvenog i socijalnog sektora, prvenstveno korištenjem digitalnih tehnologija nastoji se pružiti pojedincu usmjerena skrb (digitalna rješenja za zdravlje, blagostanje i zdravo starenje).

Zaklada to postiže kroz razvoj i razmjenu ideja i iskustava različitih dionika – istraživača, predstavnika industrije, kliničara, kreatora zdravstvenih i socijalnih politika, te korisnika i pružatelja usluga diljem svijeta, posebice među državama članicama EU.

Cilj zaklade je stvoriti zajednički forum kako bi se približile ove različite perspektive što će u konačnici poboljšati iskustva krajnjih korisnika (pacijenata, njihovih obitelji i zajednice u cjelini) te pritom povećati ukupnu učinkovitost zdravstvenog i socijalnog sustava.

Glavne teme 20. Međunarodne konferencije integrirane skrbi su:

  1. Izazovi integrirane skrbi u ranom razvoju, djetinjstvu i tranzicijskoj skrbi za adolescente
  2. Program integrirane skrbi u zajednici za bolju prevenciju, detekciju i liječenje bolesti sa stigmatizirajućim učinkom na pojedinca
  3. Integriranje skrbi za oboljele od raka, palijativne skrbi, skrbi za umiruće i skrbi hospicija
  4. Korištenje programa iz kulture u integriranoj skrbi osoba s invaliditetom i starijih osoba
  5. Digitalni alati i umjetna inteligencija za jačanje samoskrbi, edukaciju bolesnika i multidisciplinarnu skrb u svim razinama sustava

Konferencija ICIC okuplja međunarodne lidere i stručnjake posvećene integriranoj skrbi, a uz njih se na konferenciji ICIC20 u Šibeniku očekuje više od 1300 sudionika.

Skup se održava u suorganizaciji s Domom zdravlja Zagreb – Centar, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Libertas, u sklopu predsjedanja Hrvatske Vijećem EU u 2020 (HR PRES 2020).

Poveznice

  Međunarodna konferencija integrirane skrbi

  Međunarodna zaklada za integriranu skrb

  Vimeo kanal s video-materijalima

  Međunarodni časopis za integriranu skrb

Vrijeme održavanja

  27. – 29. travnja 2020.

 
Lokacija

  Amadria Park Konvencijski centar
  Hoteli Solaris 86, 22000, Šibenik

 
Kontakt

  info.icic20@dzz-centar.hr

  01 4897 601

  Dom zdravlja Zagreb – Centar
   Runjaninova 4, Zagreb

 

Organizator
International Foundation for Integrated Care

Međunarodna zaklada za integriranu skrb

 
Partneri
Ministarstvo Zdravstva Republike Hrvatske

Ministarstvo Zdravstva Republike Hrvatske

 

Grad Zagreb

Grad Zagreb

 

Dom zdravlja Zagreb – Centar

Dom zdravlja Zagreb – Centar

 

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

 

Sveučilište Libertas

Sveučilište Libertas

Skip to content