Tražilica

14. Štamparovi dani

Datum objave: 16.05.2022

Na vikend 13.-15. svibnja 2022. održani su u Požegi 14. Štamparovi dani pod motom “Zdravi stilovi života”. Glavni organizator bila je Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar, a jedan od suorganizatora Dom zdravlja Zagreb – Centar.

Na kongresu su osim hrvatskih zdravstvenih stručnjaka sudjelovali i stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Austrije, Danske i Kine, s temama iz ginekologije, gastroenterologije, pulmologije, obiteljske medicine, kineziologije i zdravlja djece te financijske stabilnosti zdravstvenog sustava.

Poseban naglasak stavljen je na promociju zdravlja pa je tijekom kongresa provedena javnozdravstvena akcija mjerenja šećera i tlaka te interaktivna radionica s osnovnoškolskom djecom u Pleternici pri čemu je poseban naglasak stavljen na prevenciju vršnjačkog nasilja.

Posebno nam je drago da su djelatnici Doma zdravlja Zagreb – Centar sudjelovali u kongresu u značajnom broju, predvođeni ravnateljem Inom Protrkom, dr.med. i predsjednikom organizacijskog odbora kongresa Inom Kermcom, dr.med.

 

Skip to content