Tražilica

20. Međunarodna konferencija o integriranoj skrbi ICIC20 16. rujna 2020.

Datum objave: 14.09.2020

Poštovani,

 

s velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na sudjelovanje u drugom danu virtualne konferencije 20. Međunarodne konferencije o integriranoj skrbi ICIC20.

Naš prvi dan virtualne konferencije ICIC20 održao se u srijedu, 9. rujna i bio je uzbudljivo prvo potpuno virtualno konferencijsko iskustvo za organizatore i većinu prisutnih. Hvala svim ljudima koji su sudjelovali u uspješnom provođenju dana što nagovještava uspješan ostatak konferencije.

Besplatne prijave za delegate iz Republike Hrvatske i nadalje su otvorene putem linka

https://abbey.eventsair.com/icic20/virtual-icic-croatia

Započet ćemo 2. dan konferencije, u srijedu, 16. rujna, s 2. plenarnim zasjedanjem s početkom u 10:25 sati (CET) koje će se usredotočiti na upotrebu umjetne inteligencije (AI) i digitalne alate u integriranoj skrbi usmjerenoj na ljude.

Predavanjem će predsjedati Leo Lewis, direktorica za istraživanje i razvoj u Međunarodnoj zakladi za integriranu skrb (IFIC) i doc. dr.sc. Zlata Ožvačić Adžić s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Panelisti su bivši član odbora i direktor IFIC-a, Odjela za inovacije, direktor zdravstvenih usluga i osnivanja tvrtke Clalit, istraživačkim institutom Clalit, prof. Ran Balicer koji će govoriti o tome kako su podaci i AI postali mjenjači igara u preventivnim, proaktivnim intervencijama temeljenim na predviđanju u području zdravstva u Izraelu i širom svijeta. Ranu će se pridružiti prim.dr.sc. Ante Marušić iz KBC-a Zagreb, ​​Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji će opisati iskustvo provedbe Nacionalnog programa za otkrivanje raka pluća u Hrvatskoj: od kliničkih ispitivanja do provedbe na nacionalnoj razini, a također i Gustmann Jens- Jakob, tržišni lider za zdravstvene sustave u Philipsovoj središnjoj i istočnoj Europi koji će raspravljati o globalnim inovacijskim razvojima u zdravstvu i šire.

 

2. DAN – 16. rujna 2020.

Implementacijska znanost i digitalna rješenja

Da bi integracija uspjela, modeli upravljanja moraju uzeti u obzir složenost i međusobnu ovisnost uvijek složene i nove organizacije zdravstvenih sustava i sustava skrbi. Oni koji su odgovorni za provedbu integrirane skrbi moraju razmotriti alate dostupne za podršku sustavima s ciljem transformacije iz pristupa koji se temelji na količini u pristup koji se temelji na vrijednostima i kvaliteti izvršenih usluga.

To uključuje novu upotrebu novih modela plaćanja za ubrzavanje integracije, a također uzimajući u obzir digitalna rješenja koja se pojavljuju kao podrška procjeni, dijagnozi, liječenju i praćenju pacijenata, posebno onih koji žive s dugotrajnim stanjima i multi-morbiditetom.

S poštovanjem,

Ravnateljstvo Doma zdravlja Zagreb – Centar

doc. dr. sc. Antonija Balenović, dr. med.

Skip to content