Tražilica

ČETVRTO IZDANJE UTRKE “MAKSIMIRSKI MINUS ZWEI CENER”

Datum objave: 13.04.2018

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja pod sloganom  “Zdravlje za sve“ održalo se četvrto izdanje utrke ” Maksimirski Minus Zwei Cener” u subotu, 07. travnja 2018. godine, s početkom u 11.00 sati u parku Maksimir.

U velikoj dvorani  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, održana je konferencija za medije na kojoj su o samoj utrci, ali i važnosti fizičke aktivnosti za zdravlje uopće, govorili ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar doc. dr. sc. Antonija Balenović, dr. med., dr. sc. ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ dr. Zvonimir ŠostarIvan Toth, prof. v. š., dekan Veleučilišta Velika Gorica, izaslanik gradonačelnika Zagreba Goran Petrović iz Gradskog ureda za sport i mlade te organizator utrke Andrija Damjanović iz Atletskog kluba Maksimir.

„U ime svih zaposlenika Doma zdravlja Zagreb – Centar mogu reći kako nam je iznimno drago što smo treću godinu zaredom suorganizatori ove hvalevrijedne utrke, koja je sjajan primjer kako se iskrenom suradnjom promovira zdrav način života i iznimno važna navika fizičke aktivnosti. Naši će liječnici i patronažne sestre i ove godine, osim što će sudjelovati u samoj utrci, stajati na raspolaganju sugrađanima koji požele izmjeriti krvni tlak ili razinu šećera u krvi i tako uz ugodno druženje i boravak u prirodi razvijati brigu o svom zdravlju.“, rekla je Ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar doc. dr. sc. Antonija Balenović, dr. med.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ dr. Zvonimir Šostar, istaknuo je da su rezultati o tjelesnim aktivnostima Hrvata poražavajući i zabrinjavajući te da se prevenciji ne pridaje dovoljno pažnje.  Naglasio je kako su upravo aktivnosti poput ove obiteljske utrke od iznimnog značaja, obzirom da je svako treće dijete u Zagrebu pretilo, a čak je svako peto dijete nažalost iznimno pretilo, što predstavlja velik rizik od bolesti.

Zadovoljstvo na sudjelovanju u utrci u ime profesora i studenata Veleučilišta Velika Gorica, koji se i ove godine raduju sudjelovanju, izrazio je i dekan Veleučilišta Velika Gorica,dr.sc. Ivan Toth,prof.v. š.

Izaslanik gradonačelnika grada Zagreba, Goran Petrović iz Gradskog ureda za sport i mlade čestitao je svim organizatorima i sudionicima ovogodišnje utrke te rekao kako Maksimirski Minus Zwei cener objedinjuje sport, zdravlje, ljubav, sklad, humanost i harmoniju grada Zagreba, istinske europske metropole.

Skip to content