Tražilica

Dan nepušenja, 31. svibnja

Datum objave: 31.05.2022

Dan nepušenja

Pušite duhanske proizvode ili znate nekoga tko puši?
31. svibnja obilježava se Svjetski dan nepušenja što je dobar povod (kao uostalom i svaki drugi) da razmislite ili pomognete nekome u prestanku. Pušenje, osim što vas može ubiti i značajno narušiti vaše zdravlje, izgled i funkcionalni kapacitet, uništava naš planet.
Globalno, za proizvodnju cigareta godišnje se posječe 600 milijuna stabala, utroši 22 bilijuna litara vode, a u atmosferu se ispusti 84 milijuna tona CO2. Zato je tema ovogodišnjega dana nepušenja: „Duhan – zagađivač našeg planeta“. Za više podataka preuzmite publikaciju Svjetske zdravstvene organizacije.
U prestanku pušenja pomoć možete zatražiti od svog obiteljskog liječnika, a od mnogobrojnih drugih (besplatnih) mogućnosti koje imate na raspolaganju predlažemo da iskoristite ove:

Škola nepušenja

Ulaz je slobodan (bez uputnice), traje 5 dana u dogovorenim terminima, provodi ju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, 📞: 01-4696-117

„Florence“

Virtualna, umjetnom inteligencijom pogonjena zdravstvena savjetnica za pomoć u prestanku pušenja razvijena od stane World Health Organization (WHO).

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Skip to content