Tražilica

Dani otvorenih vrata Savjetovališta za poticanje rasta i razvoja djeteta

Datum objave: 30.07.2022

  1. – 4. 8. 2022.

  Av. Većeslava Holjevca 22

  savjetovaliste.dijete@dzz-centar.hr

 

I ove godine Dom zdravlja Zagreb – Centar pridružuje se aktivnostima Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna dojenja kroz DANE OTVORENIH VRATA SAVJETOVALIŠTA ZA POTICANJE  RASTA I RAZVOJA DJETETA na lokaciji Avenija Većeslava Holjevca 22. Cilj nam je naglasiti važnost podrške i promocije dojenja, ne samo u zdravstvenom sustavu već na svim razinama od radnog mjesta, zajednice i cijelog društva. Svaka karika u tome je važna i može se zaključiti da utječe na zdravstvene ishode populacije. Tim povodom patronažne sestre Doma zdravlja Zagreb – Centar organiziraju niz aktivnosti i edukativnih radionica podrške i promocije dojenja.

Dani otvorenih vrata namijenjeni su svim zainteresiranim posjetiteljima, korisnicima, stručnjacima, djelatnicima doma zdravlja kako bi se upoznali s radom Savjetovališta i promicanja dojenja. Program će se odvijati u hibridnom obliku (istovremeno uživo i putem interneta). Za spajanje putem interneta kliknite na poveznicu.

 

  1. kolovoza

– od 9.00 do 10.00 sati: Radionice za dojenje namijenjene trudnicama ( poveznica)

– od 10.00 do 11.00 sati: Radionica o korištenju pomagala za dojenje ( poveznica)

– od 15.00 do 17.00 sati: Savjetovanje s nutricionisticom o prehrani tokom dojenja ( poveznica)

 

  2. kolovoza

– od 9.00 do 10.00 sati: Grupno savjetovanje o dojenju tokom ljeta ( poveznica)

– od 10.00 do 11.00 sati: Grupno savjetovanje o ulozi očeva u dojenju ( poveznica)

 

  3. kolovoza

– od 12.00 do 13.00 sati: vrijeme otvoreno slobodnim dolascima svima koji imaju poteškoća, upite, potrebna im je stručna pomoć ili samo podrška vezano za ostvarivanje optimalnih uvjeta za rast i razvoj djeteta od najranije dobi kroz mjere promicanja i očuvanja zdravlja. U navedeno vrijeme moguća je kontrola tjelesne težine dojenčadi. ( poveznica)

– 13.00 do 15.00 sati: vrijeme za sve stručnjake i djelatnosti doma zdravlja kako bi se upoznali s radom savjetovališta, grupa za potporu dojenja i ulogom patronažnih sestara u promicanju dojenja. ( poveznica)

 

  4. kolovoza

– od 9.00 do 10.00 sati: Radionica tjelesnih aktivnosti tokom babinja i dojenja ( poveznica)

– od 10.30 do 11.30 sati: Savjetovanje o putnoj ljekarni i dojenju na putu ( poveznica)

– od 15.00 do 17.00 sati: Savjetovanje s nutricionisticom o prehrani tokom dojenja ( poveznica)

 

Najava dolaska

Dolazak na predavanja i radionice u sklopu Dana otvorenih vrata povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna dojenja potrebno je najaviti putem e-pošte na adresu: savjetovaliste.dijete@dzz-centar.hr

Skip to content