Tražilica

KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE I ISTRAŽIVANJE ZA KVALITETNU ZDRAVSTVENU PRAKSU”

Datum objave: 04.04.2018

Zdravstveno veleučilište Zagreb organiziralo je 17. konferenciju medicinskih sestara i tehničara i 3. konferenciju zdravstvenih profesija koja se je održala u Opatiji od 22. – 23. ožujka 2018.

Aktivni sudionici bili su stručnjaci različitih zdravstvenih profesija. Obrađen je široki raspon tema važnih za unapređenje sestrinske prakse i prakse ostalih zdravstvenih profesija.

Posebnu notu Konferenciji dali su pozvani predavači a pojedini i vrlo posebni izlagači iz područja izvan zdravstva kao što su Lino Červar ( trener hrvatske rukometne reprezentacije) i Zoran Milanović ( bivši premijer) prenijeli su nove spoznaje izvan zdravstvenih tema.

Održano je više okruglih stolova na kojima su iznesene stručne i društveno značajne teme za područje zdravstva, posebice sestrinstva.

Sudionik okruglog stola “Organiziranje i planiranje zdravstvenog sustava” bila je Ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar doc. dr. sc. Antonija Balenović, dr. medicine, koja je između ostalog naglasila da Dom zdravlja kontinuirano ulaže napore u edukaciju medicinskih sestara kroz upućivanje na seminare, konferencije, simpozije i školovanje. Važno je istaknuti da su i mlade medicinske sestre na početku profesionalne karijere prvi put imale priliku sudjelovati ovakvom skupu.

Ravnateljica je istaknula da su medicinske sestre neizostavni i važni dio svakog tima u Domu zdravlja, a posebno je naglasila važnost rada medicinskih sestara i ostalog zdravstvenog osoblja u zdravstvenim aktivnostima koje su uspostavljene kao nadstandard Grada Zagreba , kao što je Savjetovalište za poticanje rasta i razvoja zdravog djeteta. Skup je pružio korisne stručne informacije različitim djelatnostima unutar zdravstvenog sustava.

Skip to content