Tražilica

Lučko 2a – Otvaranje nove ambulante na lokaciji LUČKO

Datum objave: 12.02.2021

Gradonačelnik Milan Bandić u petak, 12. veljače 2021., zajedno s Antonijom  Balenović, ravnateljicom Doma zdravlja Zagreb – Centar, otvorio je novoizgrađenu zgradu Doma zdravlja u Lučkom, a svečani simbolični čin rezanja vrpce prepustili su najmlađim članicama lokalnoga folklornog društva.

Djela govore više od riječi.

Već 21 godinu kreiramo politiku ravnomjernog razvoja Zagreba. Danas podižemo zdravstveni standard za oko 20.000 sugrađana iz zapadnog dijela grada. Grad Zagreb nastavlja s politikom ulaganja u objekte društvene djelatnosti, što je iznimno važno u ovim izazovnim kriznim vremenima u kojima je zdravstveni sustav pogođen pandemijom i posljedicama potresa. Vjerujem da, osim veće dostupnosti i unapređenja kvalitete zdravstvene zaštite, doprinosimo sigurnosti i kvaliteti života svih naših sugrađana – rekao je gradonačelnik Bandić, što je objavljeno na službenoj stranici Grada Zagreba.

Ravnateljica Balenović je zahvalila gradonačelniku i Gradskom uredu za zdravstvo te svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Istaknula je da će građanima na raspolaganju biti četiri ordinacije obiteljske medicine – dvije domske i dvije u zakupu, zatim dvije ordinacije dentalne zdravstvene zaštite – jedna domska i jedna u zakupu, kao i patronažna služba. Najavila je da će s radom započeti i ljekarna nakon što se ishodi dozvola od Ministarstva zdravstva.

Pojašnjeno je da je nova zgrada Ambulante Lučko u cijelosti prilagođena osobama smanjene pokretljivosti, a nalazi se na adresi Lučko 2a. Sastoji se od dviju etaža na površini od 800 m² te je u njoj osiguran prostor za budući pedijatrijski odjel – ordinaciju.

Vrijednost investicije je oko 13,7 milijuna kuna s PDV-om.

Skip to content