Tražilica

Obavijesti iz Hrvatske komore medicinskih sestara

Datum objave: 18.06.2020

Poštovane kolegice i kolege,

Hrvatska komora medicinskih sestara donijela je niz odluka vezanih uz epidemiju koronavirusa SARS-CoV-2 kao i potresa koji je zadesio Zagreb u ožujku ove godine za koje se nadamo da su olakšali rad i život svim našim članicama i članovima u ovim izazovnim vremenima. Također,  članicama I članovima Komore smo u suradnji s našim partnerima omogućili i neke od pogodnosti.

 

 

Dostava dokumentacije za medicinske sestre i tehničare pogođene potresom 22.3.2020.

 

 

Pozivamo još jednom sve medicinske sestre i medicinske tehničare koji redovito izvršavaju članske obveze, a čiji su stambeni objekti stradali tijekom potresa u ožujku, da radi ostvarivanja prava na novčanu donaciju do 1. srpnja ove godine dostave:

  • zahtjev
  • dokument iz kojeg je vidljiv stupanj oštećenja (neuporabljivo, privremeno neuporabljivoili uporabljivo) izdan od nadležnog tijela lokalne ili područne samouprave
  • izvadak iz zemljišnih knjiga iz kojeg je vidljiva činjenica vlasništva ili suvlasništva oštećenog stambenog objekta
  • potvrdu o prijavi prebivališta/ boravišta iz koje je vidljivo kako je prebivalište/ boravište prijavljeno prije 22. ožujka 2020. godine
  • presliku vjenčanog lista ukoliko je bračni drug ili životni partner vlasnik oštećenog stambenog objekta
  • ukoliko je izvanbračni partner ili neformalni životni partner vlasnik oštećenog stambenog objekta potrebno je priložiti Izjavu danu kod javnog bilježnika, pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću, uz dva svjedoka o izvanbračnoj zajednici i zajedničkom kućanstvu na adresi oštećenog stambenog objekta.

Odluke o pojedinačnim zahtjevima kao i o iznosima novčane donacije donijet će posebno imenovano Povjerenstvo nakon isteka roka za dostavu dokumentacije.
Sve zamolbe podnose se poštanskim putem, Hrvatskoj komori medicinskih  sestara, Maksimirska 111/2, 10000 Zagreb. Podnositelji zahtjeva bit će obaviješteni o odluci o zahtjevima u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.
http://www.hkms.hr/poziv-na-dostavu-dokumentacije-za-medicinske-sestre-i-tehnicare-pogodene-potresom-22-3-2020/

Popust na CRODUX-u za članove Komore

Svi članovi Hrvatske komora medicinskih sestara, uz predočenje članske iskaznice, odmah ostvaruju popust na sva goriva uključujući i autoplin. Popust se ostvarujem predočenjem članske iskaznice  i odnosi se na sve vrste plaćanja.
Crodux maloprodajna mreža dostupna je u svim hrvatskim regijama s ukupno 88 benzinskih servisa, a popis lokacija možete pronaći na linku:
https://www.crodux-derivati.hr/benzinski-servisi/

Popust od 20 posto na vožnje Cammeo Taxijem

Komora je, u suradnji s Cammeo Taxijem, osigurala je za svoje članove 20% popusta na vožnju Cammeo taksijem na unutar gradske vožnje u cijeloj Hrvatskoj.  Medicinske sestre I tehničari tako prilikom naručivanja vožnje trebaju naglasiti da su članovi HKMS-a te po ulasku u vozilo vozaču pokazati važeću člansku iskaznicu Komore, čime će automatski ostvariti popust na svaku vožnju. Članovi HKMS-a vožnju mogu naručiti telefonski ili putem Cammeove aplikacije za iOS i Android, a usluga taksi prijevoza dostupna je 0-24, sedam dana u tjednu.

Odmor po sniženim cijenama u Bluesun hotelu Kaj

Bluesun hotel Kaj u Mariji Bistrici, u suradnji s HKMS, osmislio je posebne ponude za odmor za vas. Članovi HKMS ostvaruju popust od 20% na redovan cjenik te individualne pakete sa smještajem i to tijekom cijele godine. “Predah u Kaju”, ”Tragom zagorske povijesti”, “Vikend za dušu i tijelo” samo su neki od paketa koje hotel Kaj nudi našim članovima po 20 posto sniženim cijenama. Popust ostvarujete na način da prilikom rezervacije smještaja u željenom terminu napomenete da ste član Komore te u samom hotelu prilikom dolaska odnosno plaćanja predočite člansku iskaznicu HKMS-a. Bluesun hotel Kaj, uz moderno uređene sobe i odličan wellness & spa svoji gostima nudi i vrhunski gastro program baziran na inovativnoj interpretaciji tradicionalne kuhinje.
http://www.hkms.hr/na-odmor-u-bluesun-hotel-kaj-uz-popust-za-clanove-hkms-a/

Početak aktivnosti Centra izvrsnosti za istraživanje kontinuiranog profesionalnog razvoja

Poštovane članice i članovi,
Hrvatska komora medicinskih sestara prepoznata je kao važan strateški partner između 40 osnivača iz 20 država u osnivanju Europskog Centra izvrsnosti za istraživanje kontinuiranog profesionalnog razvoja. Prilikom službenog pokretanja rada Centra izvrsnosti pri Royal College of Surgeons of Ireland (RCSI) u Dublinu krajem veljače, osnovana su glavna radna tijela institucije. Predsjednik HKMS Mario Gazić, imenovan je jednim od 11 visokih predstavnika Upravljačkog odbora Centra izvrsnosti, tijela koje donosi najvažnije odluke i usmjerava rad novoosnovane institucije na međunarodnoj razini.  Aktivnosti Centra će se provoditi kroz 3 ključna radna područja koji su rezultirali osnivanjem istraživačkih radnih skupina: (1) Radna skupina za istraživanje učinka kontinuiranog profesionalnog razvoja, (2) Radna skupina za digitalnu pedagogiju i (3) Radna skupina za ekonomski utjecaj kontinuiranog profesionalnog razvoja.
HKMS s RCSI- em koordinira aktivnosti Istraživačke radne skupine 3, te je nominirana voditeljem skupine koja će inicirati i provoditi istraživanja o ekonomskom učinku kontinuiranog profesionalnog razvoja zdravstvenih profesija. Primarni cilj rada grupe je procijeniti analizom troškova i koristi učinak, efikasnost i korisnost kontinuiranog profesionalnog razvoja. Ova grupa je za sad jedina aktivna i uključuje osim predstavnika naše Komore i  profesore i istraživače iz Irske, Velike Britanije, Španjolske, Njemačke, SAD-a s tendencijom širenja sudionika prema razvoju aktivnosti same grupe i Centra. Znanje vezano uz trošak i vrijednost određenih metoda i vrsta edukacija utječu na izbor i razvoj aktivnosti  zdravstvenih radnika, ali i zdravstvenih i edukacijskih ustanova koje pružaju razne vrste programa usavršavanja. Takva saznanja o vrijednosti pojedinih programa utječu na održivost i efikasnost programa usavršavanja.

Podsjećamo na ostale pogodnosti koje možete ostvariti kao članice/članovi HKMS, a koje možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Skip to content