Tražilica

Poziv na dobrovoljnu akciju davanja krvi, ispruži ruku i budi heroj !

Datum objave: 18.07.2023

Poštovani/a,

 

od Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu primili smo poziv da ponovimo akciju dobrovoljnog darivanja krvi obzirom na smanjene količine zaliha i povećanih potreba za krvi  tokom ljeta.

 

Najavljena akcija darivanja krvi održati će se u petak, 21.07.2023. od 11:00 – 15:00 sati u dvorani ZS Runjaninova, I kat, Runjaninova 4.

 

Sve Vas pozivamo da se odazovete u što većem broju i tako podržimo darivanje kao iskaz svega što aktivno činimo za zajednicu i za sebe. Darivanje krvi = transfuzija ljubavi !

 

Pripremite osobnu iskaznicu ili putovnicu i zdravstvenu iskaznicu. Ponesite i Iskaznicu darivatelja krvi, kako bi Vam mogli upisati darivanje.

Prije davanja krvi nije potrebno biti natašte. Davanje krvi je sastavni dio svakodnevnog ljudskog načina života i čovjek na taj dan treba uobičajeno jesti i piti. Osjećati ćete se bolje ako nekoliko sati prije davanja krvi pojedete lagani obrok.

Jedino Vas molimo da unutar 8 sati prije davanja krvi ne jedete izrazito masnu hranu i ne pijete alkohol jer njihovi sastojci mogu transfuzijom krvi biti uneseni u bolesnika i nanijeti mu štetu. – preuzeto s: Često postavljena pitanja https://hztm.hr/#darivanje_krvi

 

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem sudjelovanju!

 

Skip to content