Tražilica

Zdravlje Net Pro

U sklopu Europskog inovacijskog partnerstva za aktivno i zdravo starenje delegacija Doma zdravlja Zagreb – Centar i partnera iz IT industrije, državnih, gradskih i akademskih institucija posjetila je Španjolske pokrajine Andaluziju i Galiciju s ciljem dubljeg upoznavanja tih zdravstvenih sustava i dobrih praksi koje se ondje provode. Imajući u vidu pozitivne učinke primjene novih IT tehnologija na Španjolski zdravstveni sustav, Dom zdravlja Zagreb – Centar i MCS Grupa d.o.o. pokrenuli su pilot projekt Zdravlje.net PRO kojim su omogućene elektroničke konzultacije između liječnika Doma zdravlja, bolničkih specijalista i farmakologa.

Liječnici obiteljske medicine, ginekolozi i pedijatri Doma zdravlja Zagreb – Centar mogu svojim pacijentima, kada je takva vrsta konzultacije prikladna, ponuditi elektroničke konzultacije sa specijalistom. U tom slučaju će liječnik putem zaštićenog Zdravlje.net PRO sučelja specijalistu poslati kratku povijest bolesti, nalaze pacijenta i elektroničku A5 uputnicu, te zatražiti mišljenje. Specijalisti odgovaraju u kratkom roku (najčešće u nekoliko dana), što značajno smanjuje uobičajeno vrijeme čekanja na specijalistički nalaz. Budući da se temelje na principu „informacije putuju, pacijent ostaje“ elektroničke konzultacije dovode do bitnih vremenskih i financijskih ušteda pacijentima, liječnicima, kao i cijelom zdravstvenom sustavu, a pri tom povećavaju standard zdravstvene skrbi jer čine usluge specijalista dostupnijima. Sustav omogućuje i konzultacije liječnika sa farmakolozima iz farmakoterapijskog savjetovališta Doma zdravlja Zagreb  –  Centar.

Pilot projekt Zdravlje.net PRO započeo je u listopadu 2017. godine, a do sada je u sustav uključeno više od 100 timova primarne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Zagreb – Centar i više od 35 specijalista (22 specijalnosti) iz 5 ustanova.

Kontinuirano radimo na tehničkom usavršavanju i širenju sustava elektroničkih konzultacija, kao i na edukaciji liječnika o korištenju sustava.

Prikaz rada Zdravlje.net PRO sustava:


PREUZMITE PREZENTACIJU


Skip to content