Tražilica

Svečano otvorenje Simulacijskog medicinskog centra Grada Zagreba

Datum objave: 13.02.2020

Poštovani i dragi svi,

s velikom Vas radošću izvješćujemo da je dana 27. siječnja 2020. godine svečano otvoren Simulacijski medicinski centar Grada Zagreba (SIM centar). Na otvorenju uzvanicima su se obratili prim. Željko Plazonić, državni tajnik Ministarstva zdravstva, dr.sc. Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, Prim.dr.sc. Željka Josipović – Jelić, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, te doc.dr.sc. Antonija Balenović, ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar.

Otvorenjem Simulacijskog medicinskog centra, ujedno i prvog takve vrste u Republici Hrvatskoj, Grad Zagreb kvalitetu zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti podiže na novu razinu. Centar je osmišljen u svrhu edukacije, povećanja razine medicinskog znanja i usavršavanja praktičnih vještina zdravstvenih djelatnika u domovima zdravlja Grada Zagreba.

Pružanje  pravovremene pomoći, na način da se skrati vrijeme reakcije i postupi po zadanim stručnim smjernicama, od neophodne je važnosti kod svakog akutnog zbrinjavanja. Stručna edukacija u Simulacijskom medicinskom centru kontinuirano će se provoditi kroz predavanja i provjeru znanja, kroz vježbe stjecanja praktičnih vještina u simulaciji realnih kliničkih stanja u vjerodostojnom kliničkom ambijentu, koristeći modele simulacijskih lutki, uz vrhunsku računalnu opremu i vodstvo licenciranih instruktora i predavača.

Ovaj centar na primarnoj razini zdravstvene zaštite u Gradu Zagrebu, osnovan je kao rezultat suradnje svih domova zdravlja u gradu Zagrebu i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu uz podršku Grada Zagreba i Gradskog ureda za zdravstvo.

Koristimo ovu prigodu zahvaliti svim partnerima na uspješnoj suradnji, te se osobito veselimo budućem radu i uspjesima SIM centra.

 

 

Skip to content