Tražilica

Svečano potpisan ugovor između DZZ-Centar i Ministarstva zdravstva za projekat PROMLOM – „Osnaživanje liječnika obiteljske medicine za promicanje zdravlja u svakodnevnom radu“

Datum objave: 13.02.2020

11 veljače 2020. je potpisan Ugovor o financiranju projekta PROMOLOM – Osnaživanje liječnika obiteljske medicine za promicanje zdravlja u svakodnevnom radu“ vrijedan 859.834,29 Kn. Projekat je financiran u 100% iznosu kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Cilj projekta je podizanje svijesti liječnika obiteljske medicine o promociji zdravlja za 10 najvećih preventabilnih uzroka smrtnosti u razvijenim zemljama, koji su definirani od strane Svjetske zdravstvene organizacije, a to su: korištenje duhanskih proizvoda, visok krvni tlak, prekomjerna tjelesna težina i pretilost, tjelesna neaktivnost, visok krvni šećer, visok kolesterol, nizak unos voća i povrća, urbano onečišćenje zraka u okolišu, korištenje alkohola te rizici na radu.

Projekat će trajati 18 mjeseci. Tijekom projekta će se održati 10 radionica, od kojih će svaka biti posvećena jednoj od navedenih tema. Radionice će organizirati liječnički tim DZZC na čelu s ravnateljicom doc. dr. sc. Antonijom Balenović.

Cilj projekta je educirati 360 liječnika, izraditi Priručnik o promociji zdravlja te Politiku promicanja zdravlja u ordinacijama obiteljske medicine.

 

 

 

 

Skip to content