Tražilica

Tri inovativna digitalna rješenja za skrb za bolesnike s hipertenzijom prelaze u fazu izrade prototipa u projektu HSMonitor

Datum objave: 07.06.2021

Tri inovativna digitalna rješenja za skrb za bolesnike s  hipertenzijom prelaze u fazu izrade prototipa u projektu HSMonitor

Nakon faze ocjenjivanja sedam visoko inovativnih digitalnih rješenja za skrbi o hipertenziji,  pet dobavljača projekta HSMonitor odabralo je tri najperspektivnija digitalna rješenja, koja će prijeći u fazu razvoja prototipa, počevši od 1. lipnja 2021. godine.

 

 HSMonitor poziv za sudjelovanje : prelazak sa sedam koncepata na tri prototipa

Sedam inovativnih digitalnih rješenja izabrano je u ožujku 2021. godine za sudjelovanje u projektu predkomercijalne nabave HSMonitor.  Konceptualna rješenja su predstavili dobavljači – predstavnici zdravstvene industrije u Europi, bilo kao pojedinačne organizacije ili projektni konzorciji. Tijekom razdoblja od ožujka do svibnja 2021. godine, dobavljači su radili na poboljšanju svog početnog dizajna (faza I) i predlagali pristupe za razvoj prototipova za svoje sustave (faza II). Između dvije faze, u sklopu projekta HSMonitor organiziran je poziv za sudjelovanje.

Poziv za sudjelovanje u projektu HSMonitor postupak je procjene koji se koristi u postupku pred-komercijalne nabave za odabir najboljih pristupa kojima je pružena mogućnost za sudjelovanje u sljedećoj fazi istraživanja i razvoja. Nakon provedenog poziva, odabrana su sljedeća tri rješenja:

HSmartBPM – Inteligentni digitalni klinički put prema proaktivnom upravljanju i pametnom praćenju hipertenzije (provodi ga konzorcij pod vodstvom tvrtke Gnomon Informatics, Grčka)

HyperHealth– Novo ICT rješenje s ciljem pružanja proaktivne, integrirane, personalizirane prevencije hipertenzije i skrbi za hipertenziju (provodi ga konzorcij pod vodstvom tvrtke Tech4Care, Italija)

SmartHT – Rješenje pametnog sustava skrbi za hipertenziju “End-to-end (hrv. “od početka do kraja”) (provodi ga konzorcij pod vodstvom tvrtke Innova, Turska)

 

Faze u projektu predkomercijalne nabave

 

Za više informacija o napretku projekta HSMonitor posjetite link u nastavku:

https://hsmonitor-pcp.eu/stay-tuned.html

Projekt HSMonitor financiran je sredstvima  iz programa za istraživanje i inovacije Horizon 2020 Europske unije prema sporazumu o dodjeli bespovratnih sredstava br. 856698. Europska Unija je dodijelila potporu za provođenje ove nabave, ali ne sudjeluje kao naručitelj u nabavi.

Skip to content