Tražilica

Utrka Maksimirski Minus Zwei cener

Datum objave: 05.04.2019

Utrkom Maksimirski Minus Zwei cener obilježit će se Svjetski dan zdravlja.
Svjetski dan zdravlja održava se pod sloganom: “Zdravlje za sve”.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) osnovana je na načelu da svi ljudi trebaju biti u stanju ostvariti svoje pravo na najvišu razinu zdravlja. “Zdravlje za sve”  je misao vodilja i vizija već više od sedam desetljeća. Također je poticaj trenutnom organizacijskom pokretu za potporu zemljama u usvajanju “Cjelovite zdravstvene zaštite” (Universal Health Coverage).
Iskustvo je pokazalo kako se “Cjelovita zdravstvena zaštita”  postiže kada postoji snažna politička volja. Svjetska zdravstvena organizacija će usmjeravati pažnju prema “Cjelovitoj zdravstvenoj zaštiti”  kroz niz događanja u 2019. godini, počevši od Svjetskog dana zdravlja 7. travnja 2019..

Kroz 2019. godinu cilj je potaknuti, motivirati i voditi dionike koji odlučuju o takvom ustroju zdravstva.

Moto su tri riječi:
Potaknuti – naglašavajući moć kreatora politike da potakne i promijeni zdravlje svoje nacije​​pozivajući ih da budu dio promjene.
Motivirati – dijeljenjem primjera o tome kako neke zemlje već napreduju prema usvajanju “Cjelovite zdravstvene zaštite” i ohrabriti druge na njihovom putu.
Voditi – pružanjem alata za razgovor o tome na koji način će se unaprijediti “Cjelovita zdravstvena zaštita” u zemlji, ili podržavati takve napore u drugim zemljama.

Tema, slogan i hashtag:
Tema Svjetskog dana zdravlja je: “Cjelovita zdravstvena zaštita” : svatko, svugdje.
Slogan je “Zdravlje za sve”.
Primarni hashtag koji se koristi je  #HealthForAll , ali obratite pozornost i na postove koji koriste #WorldHealthDay.

Utrka se održava 6.travnja 2019. s početkom u 10.00 h.

Prijaviti se možete on-line, putem linka: https://www.utrka.com/ do petka 05.travnja 2019. do 23:59 h ili do popunjenja startnih mjesta.

Sve informacije o utrci dostupne su na stranici  https://www.utrka.com/utrke/mzcener/2019/info/

Pogledajte i najavu Utrke na portalu 3sporta: https://3sporta.com/puno-dodatnih-djecjih-utrka-i-brojna-iznenadenja-na-maksimirskom-minus-zwei-ceneru/

Dom zdravlja Zagreb – Centar tradicionalno sudjeluje na najljepšoj utrci grada Zagreba. Patronažne sestre Doma zdravlja tom će prilikom na svojim štandovima građanima besplatno mjeriti vrijednosti tlaka i šećera u krvi te će se svi moći nakon toga posavjetovati sa liječnicima obiteljske medicine koji će također biti prisutni. Posebno iznenađenje pripremili smo za najmlađe jer je Dom zdravlja Zagreb – Centar osigurao medalje za svu djecu koja će sudjelovati u Utrci.

Skip to content